EL GARROFER emergència climàtica

Aquesta pàgina la dediquem a difondre les activitats d’EL GARROFER, emergència climàtica, un grup de gent d’Horta-Guinardó molt procupada per la crisi desfermada pel escalfament de la terra provocada pel capitalisme.

Emergència Climàtica al Carmel

24 d’octubre de 2019:

Aquest cop hem d’agrair la bona acollida que ens va donar l’associació cultural Carmel a la vista (https://www.facebook.com/CarmelalaVistaBcn/). Comptàrem amb la Laura Portell de XR Barcelona (https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionBarcelona/) i amb en Jordi Bigues de CEPA (https://cepanoticies.wordpress.com/cepa-2/).

El meu Cotxe és un Problema?

15 d’octubre de 2019:

La FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de >Barcelona) va organitzat conjuntament amb l’AVV Joan Maragall del Guinardó un debat-taller sobre la contaminació que genera un cotxe i les mesures que proposa l’adiministració. La contaminació a Barcelona és tan alarmant que obliga a restringir l’ús del transport privat i impulsar el transport públic.

Emergència Climàtica a la Teixonera

4 d’octubre de 2019:

Insistim en el tema! Hi estavem obligats! La situació no canvia significativament i el canvi climàtic avança. Totes i tots patirem les conseqüències, però els poderosos i els que dominen el món econòmic molt menys que la majoria de la població. Quants milionaris, famosos i polítics veieu patir i morir a les catàstrofes ecològiques?

Per debatre sobre els reptes davant aquesta situació us varem convidar al local de la Cooperativa Tecomate. Per cert, fan uns refrescs a base de mate i aromatitzats amb menta, gengibre o altres ingredients que heu de tastar.

27S VAGA PEL CLIMA

Realització de la primera Vaga pel Clima

A les 18h Manifestació als Jardinets de Gràcia

A les 20h Xerrada al casal Font d’en Fargues

Vídeo – Emergència Climàtica

20 de maig de 2019: EL NOSTRE COMPROMÍS, LA NOSTRA ACCIÓ

Acció o Destrucció, aquesta és la qüestió!!!

Atmosfera irrespirable, desertificació, clima extrem, extinció massiva d’espècies, malalties provocades per l’enverinament dels aliments i l’aigua…
Les dades són realment tant alarmants?
Què hem de fer?

– Jordi Bigues, autor de diversos llibres, ha participat en la fundació d’organitzacions ecologistes com Greenpeace o Acció Ecologista Agró. Amb l’acció directa no violenta i l’ocupació ha aconseguit la protecció dels illots de Els Columbrets, de l’arxipèlag de Cabrera i l’illa Dragonera, la prohibició dels parallamps radioactius, de biocides, i de l’obertura de cementiris radioactius i centrals nuclears, incineradores de residus…
Ha dirigit i assessorat publicacions com Integral, Liberación, La Casa Verda, Ecología Política i El Temps ambiental. El seu últim llibre «x un bon clima» forma part d’una sèrie dedicada a la lluita contra el canvi climàtic.

– Josep Cabayol, periodista. Especialitzat en Crisi Ambiental. Canvi Climàtic. President de SICOM, periodisme crític independent xò no neutral: «El canvi climàtic és la febre d’una greu crisi sistèmica; la solució parcial, temporal, és mitigar-la, però la real, la imperible, és adaptar-nos a una nova realitat i funcionar al respecte per fer una societat més resilient; cal, doncs, canviar el sistema».

– Laura Portell, membre d’Extinction Rebellion – XR Barcelona. Moviment internacional que surt amb la veritat: «THE TRUTH, We are facing an unprecedented global emergency. Life on Earth is in crisis: scientists agree we have entered a period of abrupt climate breakdown, and we are in the midst of a mass extinction of our own making.»